„Bonduelle„, įkurta 1853 m. Prancūzijoje, yra tarptautinis šeimos verslas, turintis didelių ambicijų. Jų daržovės, užaugintos daugiau nei 126 000 hektarų plote, yra parduodamos daugiau nei 100 šalių visomis formomis: konservuotos, šaldytos, pasterizuotos, šviežios ir paruoštos naudoti.
Jau septinta „Bonduelle” šeimos karta dirba, kurdama žemės ūkio produkciją, gerbiančią gamtą ir žmones. Daržovės užima vis didesnę maisto dalį kasdienybėje. Nors atrodo jas užauginti nėra sunku – juk dauguma turime savo darželį. Visada yra susiduriama su iššūkiais, tokiais kaip įvairūs parazitai, suprastėjęs dirvožemis ar augalų ligos. Kovojant su jais galima rinktis lengvą kelią nesaugant gamtos – naudoti pesticidus, įvairias medžiagas – taip nekreipiant dėmesio į gamtą ir jai daromą žalą. „Bonduelle“ renkasi sunkesnį kelią – jie siekia, kad daržovės būtų užaugintos tvariai, nenaudojant to, ko galima išvengti, saugo gamtą bei jos išteklius.
„Bonduelle“ palaiko ekologinę žemdirbystę, žvelgia į ateitį ir kasdien stengiasi, kad augalinis maistas taptų vis didesnė kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Su kiekvienu ūkininku jie palaiko artimus ir tvarius santykius, pagrįstus pasitikėjimu ir pagarba. „Bonduelle“ tvarūs santykiai yra itin svarbus modelis, kurį įmonė sukūrė su savo partneriais ūkininkais. Jis atneša tiek daug: galimybę užtikrinti sklypų rotaciją, kuri būtina norint išvengti dirvožemio erozijos; racionalią gamybą gamyklose, dėl kurios išvengiama itin daug atliekų. Tai taip pat padeda suplanuoti sodinimą, o taip optimizuojamas derlius, užtikrinama, kad jų daržovės būtų kokybiškos.
Produktų pakuotės dažniausiai sudaro didžiąją dalį šiukšliadėžių turinio. Nors dabar dauguma žmonių jas rūšiuoja, tačiau „Bonduelle“ jaučia pareigą gerinti produktų pakuotes. Jie nuolat rūpinasi pakuočių sudėtimi, svoriu, ekologiniu pėdsaku bei stengiasi tapti žiedinės (atsinaujinančios) ekonomikos dalimi.
„Bonduelle“ išsikėlė tikslus, kuriuos nori pasiekti iki 2025 metų:
1. Sumažinti pakuočių masę ir storį:
šis siekis yra susijęs su kiekvienu produktu: kartu su tiekėjais (plastiko, kartono, popieriaus, stiklo, metalo) bus parengtas pakuočių storio mažinimo planas. Kai kurių pakuočių paviršius bus mažesnis, skardinės – plonesnės, o dėžutės parenkamos mažiausios galimos.
2. Rinktis perdirbtas ir ekologiškas pakuotes:
šiuo metu svarstomos alternatyvos plonoms, nerūšiuojamoms, daugiasluoksnėms plastiko pakuotėms, kurios dažniausiai naudojamos šaldyto maisto įpakavimui. Eko-draugiška polietileno tereftalato (PET) pakuotė yra raktas pakuočių tobulinimui.
3. Pasiekti, kad 100 % pakuočių taptų perdirbtos ar daugkartinės:
didžioji dauguma pakuočių, naudojamų „Bonduelle“ yra perdirbtos ar daugkartines, bet dauguma nereiškia visos. Jų tikslas, kad 2025 metais visos pakuotės būtų perdirbtos ar daugkartinės. Didžiausias iššūkis lieka tam mažam procentui, kurio pakuočių pakeisti nepavyksta dėl techninių bei eksploatacinių problemų, tačiau kasdien stengiamės atrasti geriausią sprendimą.